Pečená špikovaná jelení kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 12 g
- Sodík 357 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 91.8 mg
- Draslík 1373.2 mg
- Vláknina 12579.5 mg
- Vitamín A 12579.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, prošpikujeme klínky slaniny, osolíme, opepříme a posypeme umletým jalovcem. V pekáči na sporáku rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran orestujeme. Poté maso podlijeme vodou a pod poklicí dusíme. Měkké maso vložíme do trouby rozehřáté na 200 °C a pečeme, dokud maso nezezlátne. Maso občas poléváme výpekem a podle potřeby ještě podlijeme.
-
2
Upečené maso nakrájíme na plátky, polijeme výpekem a podáváme s restovanými brambory.