Pečená špikovaná jelení kýta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Slanina vepřová
  • 10 g Olej rostlinný
  • 200 g Jelení maso
  • 500 g Brambory
  • 200 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Jalovec
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 357 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 91.8 mg
  • Draslík 1373.2 mg
  • Vláknina 12579.5 mg
  • Vitamín A 12579.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, prošpikujeme klínky slaniny, osolíme, opepříme a posypeme umletým jalovcem. V pekáči na sporáku rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran orestujeme. Poté maso podlijeme vodou a pod poklicí dusíme. Měkké maso vložíme do trouby rozehřáté na 200 °C a pečeme, dokud maso nezezlátne. Maso občas poléváme výpekem a podle potřeby ještě podlijeme.

  • 2

    Upečené maso nakrájíme na plátky, polijeme výpekem a podáváme s restovanými brambory.

Komentáře k receptu