Telecí ledvinky se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 25 g
- Sodík 603 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 572.6 mg
- Draslík 665 mg
- Vláknina 3235.5 mg
- Vitamín A 3235.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledvinky nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi s rozehřátým máslem.
-
2
Bešamel naředíme vínem, vlijeme do hrnce, přidáme plátky žampionů a vaříme, dokud omáčka nezačne houstnout. Plátky masa vložíme do omáčky, přidáme dvě lžíce másla, zakápneme citronovou šťávou, provaříme a odstavíme.
-
3
Podáváme s dušenou rýží.