Telecí nožičky po tyrolsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 28 g
- Sodík 852 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 199.5 mg
- Draslík 1723.7 mg
- Vláknina 12322 mg
- Vitamín A 12322 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí nožičky povaříme ve slané vodě jednu hodinu, scedíme, maso obereme od kosti a nakrájíme na menší plátečky. Maso obalíme v mouce a usmažíme na másle v hlubší pánvi. Maso vyndáme z pánve a dáme zatím stranou. Do pánve k máslu přilijeme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova. Nyní přidáme smažené kousky masa, podlijeme octem a necháme vysmahnout na tuk. Přidáme oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata bez jader, utřený česnek, papriku bez jádřinců nakrájenou na slabé proužky, osolíme, opepříme a dusíme přibližně půl hodiny.
-
2
Podáváme s vařeným bramborem.