Jogurtové řezy s jablky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 300 g Jablka
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 300 g Cukr krupice
  • 400 g Mouka polohrubá
  • 100 g Poleva čokoládová
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 67.4 mg
  • Draslík 243.9 mg
  • Vláknina 4118 mg
  • Vitamín A 4118 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce, cukr a olej ušleháme. Přidáme bílý jogurt, oloupaná, nastrouhaná jablka, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  • 2

    Těsto vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s okrajem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 3

    Hotový moučník polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme nasekanými ořechy.

Komentáře k receptu