Jogurtové řezy s jablky
Suroviny
- 300 g Jablka
- 20 g Máslo čerstvé
- 300 g Cukr krupice
- 400 g Mouka polohrubá
- 100 g Poleva čokoládová
- 200 ml Jogurt bílý
- 200 ml Mléko polotučné
- 200 ml Olej rostlinný
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 hrst Ořechy vlašské
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 25 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 67.4 mg
- Draslík 243.9 mg
- Vláknina 4118 mg
- Vitamín A 4118 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce, cukr a olej ušleháme. Přidáme bílý jogurt, oloupaná, nastrouhaná jablka, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
-
2
Těsto vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s okrajem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
-
3
Hotový moučník polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme nasekanými ořechy.