Skopové maso na majoránce a tymiánu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 600 g Skopové maso přední
  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Petržel kořen
  • 50 g Mrkev kořen
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 15 g Jíška instantní
  • 400 g Rýže dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 364 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 126 mg
  • Draslík 636.3 mg
  • Vláknina 5642 mg
  • Vitamín A 5642 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso vcelku dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou mrkev, petržel, celer, okořeníme bobkovým listem, špetkou tymiánu, povaříme 40 minut. Maso vyjmeme, naporcujeme, vložíme zpátky, přisypeme prolisovaný česnek, lžíci majoránky, ještě trochu tymiánu, omastíme kouskem másla a povaříme 20 minut. Tři minuty před koncem vaření zahustíme světlou jíškou.

  • 2

    Podáváme nejlépe s dušenou rýží.

Komentáře k receptu