Roláda ze skopového hřbetu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Skopový hřbet
  • 10 g Řeřicha
  • 50 g Slanina vepřová
  • 30 g Strouhanka
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 3 špetka Saturejka
  • 3 špetka Majoránka
  • 3 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 673 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 2497 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 251 mg
  • Draslík 148.6 mg
  • Vláknina 4991.2 mg
  • Vitamín A 4991.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykoštěné maso zbavíme loje a rozřízneme tak, aby vznikl plát. Osolíme, potřeme hořčicí, posypeme saturejkou a majoránkou. Uvařeným vejcím seřízneme špičky a položíme je na okraj masa seříznutými špičkami k sobě, budou tvořit střed rolády. Dvě syrová vejce rozkvedláme, přimícháme hořčici, nadrobno pokrájenou slaninu, zahustíme strouhankou a touto směsí plát masa potřeme. Poklademe plátky kyselých okurek, posypeme ještě nasekanou řeřichou, maso zavineme do rolády a převážeme provázkem. Nejdříve na rozpáleném oleji opečeme kolem dokola, přendáme do pekáčku, podlijeme troškou vody a dopečeme hodinu a půl. Občas podléváme vodou a poléváme vypečeným tukem.

  • 2

    Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na porce a podáváme s bramborem nebo jen s chlebem.

Komentáře k receptu