Roláda ze skopového hřbetu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 49 g
- Sodík 2497 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 251 mg
- Draslík 148.6 mg
- Vláknina 4991.2 mg
- Vitamín A 4991.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykoštěné maso zbavíme loje a rozřízneme tak, aby vznikl plát. Osolíme, potřeme hořčicí, posypeme saturejkou a majoránkou. Uvařeným vejcím seřízneme špičky a položíme je na okraj masa seříznutými špičkami k sobě, budou tvořit střed rolády. Dvě syrová vejce rozkvedláme, přimícháme hořčici, nadrobno pokrájenou slaninu, zahustíme strouhankou a touto směsí plát masa potřeme. Poklademe plátky kyselých okurek, posypeme ještě nasekanou řeřichou, maso zavineme do rolády a převážeme provázkem. Nejdříve na rozpáleném oleji opečeme kolem dokola, přendáme do pekáčku, podlijeme troškou vody a dopečeme hodinu a půl. Občas podléváme vodou a poléváme vypečeným tukem.
-
2
Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na porce a podáváme s bramborem nebo jen s chlebem.