Pivní bábovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Třešně sušené
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 hrnek Cukr krupice
  • 1 hrnek Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 83.8 mg
  • Draslík 60.6 mg
  • Vláknina 1432.2 mg
  • Vitamín A 1432.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200C. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou.

  • 2

    Vejce s cukrem a vanilkou ušleháme do pěny a přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  • 3

    Pivo rozehřejeme, když začne pěnit přidáme spolu s rozpuštěným máslem do těsta. Poté vmícháme třešně namočené v rumu a obalené v trošce mouky. Těsto vlijeme do formy a pečeme asi 30minut. Po vyjmutí z trouby necháme chvíli stát a vyklopíme.

  • 4

    Z piva a moučkového cukru utřeme polevu a přelijeme jí hotovou bábovku.

Komentáře k receptu