Pivní bábovka
Suroviny
- 200 g Třešně sušené
- 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 špetka Sůl
- 2 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 hrnek Cukr krupice
- 1 hrnek Cukr moučkový
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 4 g
- Sodík 50 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 83.8 mg
- Draslík 60.6 mg
- Vláknina 1432.2 mg
- Vitamín A 1432.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200C. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou.
-
2
Vejce s cukrem a vanilkou ušleháme do pěny a přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
-
3
Pivo rozehřejeme, když začne pěnit přidáme spolu s rozpuštěným máslem do těsta. Poté vmícháme třešně namočené v rumu a obalené v trošce mouky. Těsto vlijeme do formy a pečeme asi 30minut. Po vyjmutí z trouby necháme chvíli stát a vyklopíme.
-
4
Z piva a moučkového cukru utřeme polevu a přelijeme jí hotovou bábovku.