Skopová kýta na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené
  • 80 g Celer bulvový
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 600 g Skopová kýta
  • 80 g Petržel kořen
  • 20 g Solamyl
  • 150 g Klobása - Čabajka
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Majoránka
  • 2 špetka Saturejka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 637 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 98 g
  • Sodík 659 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 606.2 mg
  • Vláknina 10409 mg
  • Vitamín A 10409 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z kýty bez kosti osolíme, opepříme, posypeme saturejkou, majoránkou, na maso poklademe kolečka pikantní klobásy, zabalíme do role a převážeme provázkem.

  • 2

    Maso vložíme do pekáčku, pomažeme máslem, podlijeme vodou, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a pečeme hodinu. Očištěnou mrkev, celer a petržel nakrájíme na menší kousky, přidáme k masu a pečeme další hodinu. Průběžně podléváme. Maso vyjmeme, zbavíme provázku a naporcujeme, omáčku zahustíme solamylem a propasírujeme přes sítko.

  • 3

    Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu