Skopová kýta na zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 637 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 98 g
- Sodík 659 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 606.2 mg
- Vláknina 10409 mg
- Vitamín A 10409 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z kýty bez kosti osolíme, opepříme, posypeme saturejkou, majoránkou, na maso poklademe kolečka pikantní klobásy, zabalíme do role a převážeme provázkem.
-
2
Maso vložíme do pekáčku, pomažeme máslem, podlijeme vodou, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a pečeme hodinu. Očištěnou mrkev, celer a petržel nakrájíme na menší kousky, přidáme k masu a pečeme další hodinu. Průběžně podléváme. Maso vyjmeme, zbavíme provázku a naporcujeme, omáčku zahustíme solamylem a propasírujeme přes sítko.
-
3
Podáváme s vařeným bramborem.