Telecí guláš chalupářský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 15 g
- Sodík 456 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 107.5 mg
- Draslík 1089.6 mg
- Vláknina 11867 mg
- Vitamín A 11867 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka, syrové brambory na kostičky, křen nastrouháme.
-
2
Na rozpáleném oleji orestujeme kostky masa, osolíme, posypeme mletou paprikou. Jakmile se paprika rozpustí v tuku, podlijeme vodou a dusíme hodinu. Přisypeme kostičky brambor a dusíme dalších 15 minut. Minutu před koncem vaření zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, přidáme nakládaný hrášek a prohřejeme. Porce guláše posypeme strouhaným křenem a kroužky cibule.
-
3
Podáváme s chlebem.