Lívanečky s brusinkami
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 ml Mléko polotučné
- 200 ml Voda pitná
- 2 ml Olej stolní
- 1 ks Jablka
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Borůvky
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
- 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 4 polévková lžíce Sirup javorový
- 4 polévková lžíce Brusinky sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 6 g
- Sodík 89 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 72.5 mg
- Draslík 358.6 mg
- Vláknina 6708 mg
- Vitamín A 6708 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, vejce, mléka a prášku do pečiva ušleháme těsto.
-
2
Oloupané jablko nakrájíme na kousky.
-
3
Pocukrujeme brusinky a v troše vody je s nakrájeným jablkem podusíme. Přidáme borůvky a javorový sirup.
-
4
Z připraveného těsta usmažíme na pánvi na oleji lívance.
-
5
Zakysanou smetanu přidáme k omáčce z čerstvého lesního ovoce a podáváme s lívanci.