Telecí maso pečené na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Telecí kýta
  • 20 g Mouka polohrubá
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 60 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vepřové nožičky
  • 1 ks Knedlík kynutý
  • 3 špetka Tymián čerstvý
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 768 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 291.8 mg
  • Draslík 731.7 mg
  • Vláknina 903.3 mg
  • Vitamín A 903.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme a na rozpáleném oleji prudce opečeme ze všech stran. Maso vložíme do pekáčku i s olejem, posypeme kmínem a tymiánem. Podlijeme vodou, přidáme vepřovou nožičku a pečeme v troubě asi 35 minut. Maso vyjmeme, naporcujeme, šťávu necháme částečně odpařit, podlijeme trochou studené vody a teprve potom zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a hořčici. Podusíme ještě 15 až 20 minut za občasného míchání. Pět minut před koncem vaření vložíme zpět porce masa, aby se prohřály.

  • 2

    Podáváme s knedlíkem.

  • 3

Komentáře k receptu