Telecí maso pečené na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 768 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 46 g
- Sodík 613 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 291.8 mg
- Draslík 731.7 mg
- Vláknina 903.3 mg
- Vitamín A 903.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso osolíme a na rozpáleném oleji prudce opečeme ze všech stran. Maso vložíme do pekáčku i s olejem, posypeme kmínem a tymiánem. Podlijeme vodou, přidáme vepřovou nožičku a pečeme v troubě asi 35 minut. Maso vyjmeme, naporcujeme, šťávu necháme částečně odpařit, podlijeme trochou studené vody a teprve potom zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a hořčici. Podusíme ještě 15 až 20 minut za občasného míchání. Pět minut před koncem vaření vložíme zpět porce masa, aby se prohřály.
-
2
Podáváme s knedlíkem.
-
3