Silvestrovská masová směs
Suroviny
- 250 g Hovězí svíčková
- 50 g Anglická slanina
- 150 g Vepřová kýta
- 250 g Kapie
- 40 g Sádlo škvařené
- 100 g Okurky nakládané
- 200 g Párky Debrecínské
- 20 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Veka
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 36 g
- Sodík 708 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 69.6 mg
- Draslík 455.4 mg
- Vláknina 2039.5 mg
- Vitamín A 2039.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu i svíčkovou nakrájíme na nudličky, slaninu na kostičky, párky na kolečka, okurky a kapie na slabé proužky.
-
2
Na pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme kostičky slaniny a lehce orestujeme. Jakmile slanina pustí tuk, vsypeme do pánve obě masa, zamícháme a opékáme asi 3 minuty. Nyní přidáme párky, okurky a kapie, promícháme a podusíme asi 5 minut. Ochutíme solí, pepřem, worcesterem a hořčicí. Podusíme ještě minutku a stáhneme z ohně.
-
3
Podáváme s opečenými plátky bílé veky a zdobíme kroužky cibule.