Cajunské brambory
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
- 0.5 kávová lžička Kmín římský
- 1 ks Citrony
- 6 ks Brambory
- 3 ks Cibule červená
- 4 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 12 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 6 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 165 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 7 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 420.1 mg
- Vláknina 9834.5 mg
- Vitamín A 9834.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, nakrájíme na větší klínky a povaříme v osolené vodě 3 minuty. Scedíme a spolu s citronem nakrájeným na dílky, oloupaným česnekem, na dílky nakrájenou cibulí a bobkovým listem vložíme do pekáče.
-
2
Zbylé přísady rozšleháme se 6 lžícemi vody a směsí zalijeme brambory. Vše dobře promícháme.
-
3
Pekáč vložíme do trouby a brambory pečeme při 200 stupních Celsia 30-40 minut za občasného obracení doměkka.
-
4
Ihned podáváme.