Kuřecí křidélka Buffalo
Suroviny
- 75 g Sýr Niva (Rokfór)
- 150 ml Zakysaná smetana
- 2 kávová lžička Cukr třtinový
- 0.5 kávová lžička Tabasco
- 1 ks Šalotka
- 4 ks Kuřecí křídla
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 35 g
- Sodík 468 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 149.1 mg
- Draslík 510.9 mg
- Vláknina 622.3 mg
- Vitamín A 622.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej, nadrobno nakrájenou šalotku, nasekaný česnek, rajčatový protlak, oregano, tabasco a cukr rozmixujeme dohladka. Osolíme, opepříme,a vložíme do mísy. Přidáme omytá kuřecí křídla, dobře promícháme. Necháme asi 30 minut v chladničce.
-
2
Křídla urovnáme kůží dolů na plech potřený olejem a plech vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme asi 10 minut.
-
3
Potom křidélka obrátíme a pečeme ještě 15 minut.
-
4
Ze zakysané smetany, rozdrobeného sýra, citronové šťávy a nakrájené pažitky v misce ušleháme studenou omáčku.
-
5
Křidélka upravíme na talíře a podáváme se sýrovou omáčkou.