Ravioli plněné bramborami v ragú z tresky
Suroviny
- 5 g Pepř černý mletý
- 200 g Brambory
- 40 g Šalotka
- 10 g Tymián čerstvý
- 40 g Olivy černé
- 5 g Sůl
- 200 g Rajčata Cherry
- 10 g Petržel - nať
- 5 g Sůl
- 10 g Bazalka
- 250 g Filé z aljašské tresky
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 ks Vývar slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1820 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 155.7 mg
- Draslík 491.3 mg
- Vláknina 10530 mg
- Vitamín A 10530 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zaděláme těsto a necháme ho 30 minut odpočinout v chladničce. Brambory uvaříme a propasírujeme, přidáme šalotku podušenou na másle s troškou vody, nadrobno nasekané olivy, tymián, nastrouhaný sýr a špetku soli.
-
2
Z těsta vyválíme plát, ve vzdálenosti 2 cm od sebe ho poklademe náplní, přikryjeme druhým plátem těsta a kolem náplně přimáčkneme, abychom odstranili přebytečný vzduch. Vykrájíme čtverečky a uložíme je v chladnu.
-
3
Tresku nakrájíme na kousky a osmažíme na pánvi s rozehřátým olejem a česnekem. Přidáme rajčata rozkrojená na 4 dílky a trošku nadrobno nakrájené petrželky, osolíme, opepříme, podlijeme malým množstvím vody. Ravioli uvaříme, scedíme, dáme na pánev a krátce prohodíme s ragú z tresky.
-
4
Dle libosti ozdobíme bazalkou nakrájenou na tenké proužky a podáváme.