Ravioli plněné bramborami v ragú z tresky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Brambory
  • 40 g Šalotka
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 40 g Olivy černé
  • 5 g Sůl
  • 200 g Rajčata Cherry
  • 10 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 10 g Bazalka
  • 250 g Filé z aljašské tresky
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vývar slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1820 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 155.7 mg
  • Draslík 491.3 mg
  • Vláknina 10530 mg
  • Vitamín A 10530 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zaděláme těsto a necháme ho 30 minut odpočinout v chladničce. Brambory uvaříme a propasírujeme, přidáme šalotku podušenou na másle s troškou vody, nadrobno nasekané olivy, tymián, nastrouhaný sýr a špetku soli.

  • 2

    Z těsta vyválíme plát, ve vzdálenosti 2 cm od sebe ho poklademe náplní, přikryjeme druhým plátem těsta a kolem náplně přimáčkneme, abychom odstranili přebytečný vzduch. Vykrájíme čtverečky a uložíme je v chladnu.

  • 3

    Tresku nakrájíme na kousky a osmažíme na pánvi s rozehřátým olejem a česnekem. Přidáme rajčata rozkrojená na 4 dílky a trošku nadrobno nakrájené petrželky, osolíme, opepříme, podlijeme malým množstvím vody. Ravioli uvaříme, scedíme, dáme na pánev a krátce prohodíme s ragú z tresky.

  • 4

    Dle libosti ozdobíme bazalkou nakrájenou na tenké proužky a podáváme.

Komentáře k receptu