Tortelli s kaštany a artyčoky
Suroviny
- 60 g Mouka z jedlých kaštanů
- 200 g Sýr Ricotta
- 30 g Ořechy vlašské
- 20 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 ml Olej olivový extra panenský
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Artyčoky
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 6 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1085 kcal
- Sacharidy 158 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1632 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 121 g
- Cholesterol 312.3 mg
- Draslík 3878.5 mg
- Vláknina 115630 mg
- Vitamín A 115630 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 123 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ricottu smícháme se žloutkem a sýrem. Ořechy opražíme, najemno nasekáme, smícháme se sýry, osolíme, opepříme. Mouky zaděláme s vejci, špetkou soli a lžící oleje. Těsto necháme 30 minut odpočinout. Z těsta vyválíme slabý plát, utvoříme tortelli se sýrovou náplní. Artyčoky očistíme a nakrájíme na tenké dílky. Osmahneme je na pánvi s olejem a česnekem, osolíme a pod pokličkou podusíme 10 minut.
-
2
Tortelli uvaříme v osolené vodě 3-4 minuty, scedíme a promícháme s rozpuštěným máslem. Podáváme artyčoky, kolem nich upravíme tortelli, posypeme nastrouhaným sýrem parmezánem a ozdobíme kerblíkem.