Krabí ravioli s liškami
Suroviny
- 200 g Lišky čerstvé
- 5 g Sůl
- 150 g Brambory
- 150 g Krab nakládaný
- 10 g Petržel - nať
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř bílý
- 10 g Tymián čerstvý
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1147 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 341.1 mg
- Draslík 397.1 mg
- Vláknina 8270 mg
- Vitamín A 8270 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zaděláme těsto, a když je hladké, zabalíme ho do průhledné fólie
-
2
a necháme 30 minut odpočinout. Brambory uvaříme doměkka.
-
3
Brambory oloupeme a rozmačkáme, přidáme scezené krabí maso, nadrobno nasekanou petrželku, olej a ochutíme špetkou soli a bílým pepřem. Směs lehce promícháme.
-
4
Z těsta vyválíme plát a vytvoříme ravioli. Houby podusíme na pánvi s olejem a česnekem a ochutíme lístky tymiánu.
-
5
Ravioli uvaříme, krátce ohřejeme na pánvi s omáčkou.