Švestky nadívané rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Rýže loupaná
  • 120 g Rajčata
  • 100 g Anglická slanina
  • 400 g Švestky
  • 50 ml Olej olivový
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 13.6 mg
  • Draslík 247.9 mg
  • Vláknina 4527.8 mg
  • Vitamín A 4527.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej rozehřejeme v hrnci, přisypeme rýži a dobře promícháme, aby se zrnka obalila tukem.

  • 2

    Zalijeme 300 ml vody, osolíme, opepříme, vaříme do vyvaření tekutiny, rýže musí zůstat sypká.

  • 3

    Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme.

  • 4

    Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme slupky, odstraníme semínka. Zbylou dužinu pokrájíme na drobné kousky.

  • 5

    Plátky anglické slaniny osmahneme na pánvi.

  • 6

    Uvařenou rýži smícháme s rajčaty, pokrájenou slaninou, osolíme a opepříme.

  • 7

    Směsí naplníme připravené švestky, která naskládáme do olejem vymazané zapékací mísy.

  • 8

    Necháme zapéct při 190 °C 10 minut, poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu