Švestky nadívané rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 19 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 13.6 mg
- Draslík 247.9 mg
- Vláknina 4527.8 mg
- Vitamín A 4527.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej rozehřejeme v hrnci, přisypeme rýži a dobře promícháme, aby se zrnka obalila tukem.
-
2
Zalijeme 300 ml vody, osolíme, opepříme, vaříme do vyvaření tekutiny, rýže musí zůstat sypká.
-
3
Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme.
-
4
Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme slupky, odstraníme semínka. Zbylou dužinu pokrájíme na drobné kousky.
-
5
Plátky anglické slaniny osmahneme na pánvi.
-
6
Uvařenou rýži smícháme s rajčaty, pokrájenou slaninou, osolíme a opepříme.
-
7
Směsí naplníme připravené švestky, která naskládáme do olejem vymazané zapékací mísy.
-
8
Necháme zapéct při 190 °C 10 minut, poté ihned podáváme.