Ravioli s krevetami a s hráškovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Brambory
  • 130 g Hrášek
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 50 g Celer řapíkatý
  • 50 g Šalotka
  • 300 g Rak říční
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 548 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 88 mg
  • Draslík 588.9 mg
  • Vláknina 10365 mg
  • Vitamín A 10365 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce odpočinout 30 minut. Brambory uvaříme.

  • 2

    Krevety nakrájíme na kousky a smícháme s rozmačkanými bramborami. Osolíme a opepříme. Přidáme nadrobno nasekanou petrželku a směs necháme 10 minut odpočinout. Zeleninu podusíme na 1 lžíci oleje a podlijeme vínem. Zalijeme vlažnou vodou a vaříme 20 minut.

  • 3

    Z těsta vyválíme plát a připravíme ravioli plněné směsí brambor

  • 4

    a krevet.

  • 5

    Rybí vývar propasírujeme na lisu na zeleninu a získanou šťávu

  • 6

    povaříme, aby zhoustla. Přidáme k ní čerstvý hrášek a vaříme

  • 7

    10 minut. Vše rozmixujeme. Ravioli podáváme s hráškovou omáčkou.

Komentáře k receptu