Ravioli s krevetami a s hráškovým krémem
Suroviny
- 150 g Brambory
- 130 g Hrášek
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Mrkev kořen
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Petržel - nať
- 50 g Celer řapíkatý
- 50 g Šalotka
- 300 g Rak říční
- 100 ml Mléko polotučné
- 100 ml Víno bílé
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 353 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 33 g
- Sodík 548 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 88 mg
- Draslík 588.9 mg
- Vláknina 10365 mg
- Vitamín A 10365 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.2 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce odpočinout 30 minut. Brambory uvaříme.
-
2
Krevety nakrájíme na kousky a smícháme s rozmačkanými bramborami. Osolíme a opepříme. Přidáme nadrobno nasekanou petrželku a směs necháme 10 minut odpočinout. Zeleninu podusíme na 1 lžíci oleje a podlijeme vínem. Zalijeme vlažnou vodou a vaříme 20 minut.
-
3
Z těsta vyválíme plát a připravíme ravioli plněné směsí brambor
-
4
a krevet.
-
5
Rybí vývar propasírujeme na lisu na zeleninu a získanou šťávu
-
6
povaříme, aby zhoustla. Přidáme k ní čerstvý hrášek a vaříme
-
7
10 minut. Vše rozmixujeme. Ravioli podáváme s hráškovou omáčkou.