Těstovinové caravelle plněné sépiemi
Suroviny
- 250 g Cuketa
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Petržel - nať
- 80 g Chléb toastový
- 5 g Šafrán
- 5 g Tymián čerstvý
- 300 g Sépie
- 100 ml Mléko polotučné
- 100 ml Víno bílé
- 100 ml Vývar rybí
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1504 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 305 mg
- Draslík 630.1 mg
- Vláknina 8440 mg
- Vitamín A 8440 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme 20 minut odpočinout. Rozehřejeme olej se stroužkem česneku. Očištěné sépie nakrájíme na větší kousky a na pánvi je osmahneme 3 minuty. Vyjmeme stroužek česneku. Toastový chléb namočíme do mléka. Vymačkejte ho a rozmixujeme společně se sépiemi. Osolíme, opepříme a přidáme petržel.
-
2
Na pánev, ve které jsme osmahli sépie, přilijeme víno a rybí vývar a vaříme tak dlouho, dokud se tekutiny nevyvaří na polovinu. Z těsta vyválíme slabý plát, nakrájíme ho na obdélníky a na ně dáme sépiovou náplň. Přeložíme je na polovinu a konce těsta smáčkněte k sobě, abychom utvořili „bonbony". Oloupané cukety nakrájíme na slabé proužky. Máslo ohřejeme, cukety na něm osmahneme dorůžova a přidáme k nim rybí vývar povařený s vínem.
-
3
Caravelle uvaříme 4 minuty v osolené vodě, přidáme je do omáčky a ihned podáváme.