Agnototti plněné perličkou a husími játry na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 350 g Perlička
  • 200 g Játra husí
  • 60 g Celer řapíkatý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Cibule
  • 50 g Mrkev kořen
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Víno Marsala
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 639 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1214 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 657.1 mg
  • Draslík 610.5 mg
  • Vláknina 7045 mg
  • Vitamín A 7045 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme 20 minut odpočinout. Perličku kuchyňsky očistíme a nakrájíme na 4 díly. Cibuli, celer a mrkev nakrájíme nadrobno a podusíme na oleji; přidáme perličku. Podusíme 5 minut a podlijeme vínem. Vaříme dalších 7-8 minut, přitom podléváme vroucím vývarem. Vyjmeme perličku, oddělíme maso a nožem ho nadrobno nakrájíme.

  • 2

    Játra nakrájíme a nasucho opečeme na teflonové pánvi, osušíme je, nakrájíme na malé kostičky a přidáme k perličce. Omáčku z perličky přecedíme přes síto a uvařenou zeleninu přidáme k masu, náplň promícháme, osolíme, opepříme a z těsta vyválíme slabý plát.

  • 3

    Jednu polovinu poklademe kopečky náplně, druhou přeložíme přes ni. Kulatým vykrajovátkem s obloučky utvoříme agnolotti a uvaříme je v osolené vodě. Scedíme je, ochutíme přecezenou masovou šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu