Ravioli plněné ricottou s pečenými rajčaty
Suroviny
- 5 g Bazalka
- 20 g Sůl
- 250 g Sýr Ricotta
- 10 g Tymián čerstvý
- 25 g Sýr Parmezán
- 200 g Rajčata
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Pepř černý mletý
- 80 ml Olej olivový extra panenský
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 1 špetka Pomerančová kůra
- 3 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 678 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 36 g
- Sodík 2163 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 220.1 mg
- Draslík 555.1 mg
- Vláknina 10750.9 mg
- Vitamín A 10750.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na proužky nakrájíme fenykl. Najemno nasekáme cibuli a společně s troškou oleje a vody necháme zesklovatět. Přidáme fenykl, osolíme, opepříme a vaříme 10 minut, občas podlijeme vodou. Přidáme lístky tymiánu a necháme vychladnout. Krém rozmixujeme, přidáme ricottu, žloutek, parmezán, pomerančovou kůru.
-
2
Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a dáme na 30 minut odpočinout do chladničky. Na dlouhý proužek těsta dáme náplň a podélně přeložíme a nakrájíme na čtverečky — ravioli.
-
3
Do zapékací misky vložíme celá rajčata ochucená rozmáčknutými dílky česneku, olejem, solí, bazalkou a opečeme 20 minut v troubě na 200 °C. Ravioli uvaříme v osolené vodě. Ochutíme rajčaty.