Ravioli plněné ricottou s pečenými rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Bazalka
  • 20 g Sůl
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 25 g Sýr Parmezán
  • 200 g Rajčata
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Pomerančová kůra
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 678 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 2163 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 220.1 mg
  • Draslík 555.1 mg
  • Vláknina 10750.9 mg
  • Vitamín A 10750.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na proužky nakrájíme fenykl. Najemno nasekáme cibuli a společně s troškou oleje a vody necháme zesklovatět. Přidáme fenykl, osolíme, opepříme a vaříme 10 minut, občas podlijeme vodou. Přidáme lístky tymiánu a necháme vychladnout. Krém rozmixujeme, přidáme ricottu, žloutek, parmezán, pomerančovou kůru.

  • 2

    Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a dáme na 30 minut odpočinout do chladničky. Na dlouhý proužek těsta dáme náplň a podélně přeložíme a nakrájíme na čtverečky — ravioli.

  • 3

    Do zapékací misky vložíme celá rajčata ochucená rozmáčknutými dílky česneku, olejem, solí, bazalkou a opečeme 20 minut v troubě na 200 °C. Ravioli uvaříme v osolené vodě. Ochutíme rajčaty.

Komentáře k receptu