Raviotoni s omáčkou z oliv
Suroviny
- 10 g Kapary
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Mouka žitná celozrnná
- 15 g Sůl
- 150 g Jeseter ruský
- 40 g Olivy černé
- 10 g Petržel - nať
- 5 g Bazalka
- 100 g Jeseter ve vlastní šťávě
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 100 ml Víno bílé
- 180 ml Olej olivový extra panenský
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Brambory rané
- 1 ks Pomeranče
- 4 ks Rajčata
- 2 stroužek Česnek
- 5 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 893 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 57 g
- Sodík 1611 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 150.7 mg
- Draslík 673.8 mg
- Vláknina 21377.5 mg
- Vitamín A 21377.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, vajec a trochy vody připravíme těsto a necháme odpočinout. Na rozpáleném oleji osmažíme stroužek česneku, vložíme pokrájené maso z jesetera a podlijeme vínem. Vaříme 5 minut, maso rozmixujeme se smetanou, uvařenou bramborou, kapary a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Na plech nasypeme hrubou sůl, dáme na ni plátek z jesetera a osolíme, v předehřáté troubě na 190 °C pečeme 25 minut.
-
2
Olej s jemně nakrájeným česnekem a petrželkou rozehřejeme, přidáme na kostičky pokrájená rajčata a olivy. Plátky vyndáme z trouby, odstraníme kůrku ze soli, nakrájíme na sousta, vložíme do omáčky a dochutíme.
-
3
Z poloviny těsta vyválíme nepříliš tenký plát, poklademe kopečky náplně a položíme další plát těsta. Kulatým vykrajovátkem s obloučky utvoříme ravioloni a vaříme 3 minuty v osolené vodě s troškou oleje.
-
4
Scedíme, krátce povaříme na pánvi s omáčkou, ozdobíme bazalkou a podáváme.