Pohankové tagliatelle s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pohanková
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Fazole červené sterilované
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Feferony
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1426 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 184.9 mg
  • Draslík 322.6 mg
  • Vláknina 11672.5 mg
  • Vitamín A 11672.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, vajec,soli vypracujeme vláčné těsto které necháme odpočinout. Potom z těsta vyválíme plát a nakrájíme ho na nudle — tagliatelle.

  • 2

    Na oleji, vložíme rozmáčklý česnek a feferonku; dále fazole, přilijeme vývar a na středním ohni podusíme 10 minut, občas ještě podlijeme. Vyjmeme česnek a feferonku a přidáme polovinu nastrouhaného tvrdého sýra.

  • 3

    Tagliatelle vaříme 2 minuty a scedíme je. Vložíme na pánev k fazolím a vaříme doměkka. Těstoviny hojně zasypeme množstvím sýrových lupínků. Servírujeme.

Komentáře k receptu