Pohankové tagliatelle s fazolemi
Suroviny
- 100 g Mouka pohanková
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 250 g Fazole červené sterilované
- 200 ml Vývar zeleninový
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Feferony
- 2 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1426 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 184.9 mg
- Draslík 322.6 mg
- Vláknina 11672.5 mg
- Vitamín A 11672.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, vajec,soli vypracujeme vláčné těsto které necháme odpočinout. Potom z těsta vyválíme plát a nakrájíme ho na nudle — tagliatelle.
-
2
Na oleji, vložíme rozmáčklý česnek a feferonku; dále fazole, přilijeme vývar a na středním ohni podusíme 10 minut, občas ještě podlijeme. Vyjmeme česnek a feferonku a přidáme polovinu nastrouhaného tvrdého sýra.
-
3
Tagliatelle vaříme 2 minuty a scedíme je. Vložíme na pánev k fazolím a vaříme doměkka. Těstoviny hojně zasypeme množstvím sýrových lupínků. Servírujeme.