Pohankové maltagliati
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 7 g
- Sodík 793 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 92.4 mg
- Vláknina 4362.5 mg
- Vitamín A 4362.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, soli a vody vypracujeme těsto. Hněteme ho 10 minut, aby bylo na závěr pevné a hladké. Necháme odpočinout 30 minut.
-
2
Mezitím rajčata spaříme, ochladíme je,oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na olivovém oleji osmažíme rozmáčknutý dílek česneku, vyjmeme ho a k oleji přidáme rajčata a tymián. Podusíme 10 minut a necháme odpočinout.
-
3
Z těsta vyválíme tenký plát. Maltagliati uděláme tak, že nejprve nakrájíme těsto na dlouhé proužky a ty pak na nepravidelné kosočtverce. Vaříme je v osolené vodě 5 minut. Scedíme je a smícháme s omáčkou. Podáváme ještě teplé, pokapané olivovým olejem a posypané nadrobno nasekanou petrželkou.