Pohankové maltagliati

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 g Sůl
  • 100 g Rajčata
  • 10 g Petržel - nať
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 200 g Mouka pohanková
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 793 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 92.4 mg
  • Vláknina 4362.5 mg
  • Vitamín A 4362.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, soli a vody vypracujeme těsto. Hněteme ho 10 minut, aby bylo na závěr pevné a hladké. Necháme odpočinout 30 minut.

  • 2

    Mezitím rajčata spaříme, ochladíme je,oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na olivovém oleji osmažíme rozmáčknutý dílek česneku, vyjmeme ho a k oleji přidáme rajčata a tymián. Podusíme 10 minut a necháme odpočinout.

  • 3

    Z těsta vyválíme tenký plát. Maltagliati uděláme tak, že nejprve nakrájíme těsto na dlouhé proužky a ty pak na nepravidelné kosočtverce. Vaříme je v osolené vodě 5 minut. Scedíme je a smícháme s omáčkou. Podáváme ještě teplé, pokapané olivovým olejem a posypané nadrobno nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu