Chop suey s hlívou ústřičnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hlíva ústřičná
  • 500 g Vepřové maso libové
  • 200 g Bambusové výhonky
  • 150 g Fazole červené sterilované
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 3 polévková lžíce Víno portské
  • 5 polévková lžíce Olej sezamový
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 960 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 88.8 mg
  • Draslík 656.3 mg
  • Vláknina 12287.5 mg
  • Vitamín A 12287.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3166.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na nudličky, které odložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme sójovou omáčku, hořčici a Maizenu. Vše promícháme a necháme marinovat 20 minut.

  • 2

    Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké nudličky.

  • 3

    Omyté chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semen, promyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na hodně tenké nudličky. Z červené omyté papriky odstraníme semínka a pokrájíme ji na proužky. Cibuli s pórkem očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.

  • 4

    Konzervované bambusové výhonky a červenou fazoli scedíme. Výhonky pokrájíme na nudličky.

  • 5

    Ve woku si na rozpáleném oleji zpěníme cibuli. Přidáme maso, chilli papričky, dochutíme sójovou omáčkou, vínem a smažíme dozlatova 5 minut. Maso s cibulí vyjmeme z pánve, přilijeme 2 lžíce oleje, když je dostatečně rozehřátý, osmažíme pórek, hlívu, papriku, bambusové výhonky a nakonec přimícháme fazoli. Mícháme a smažíme přibližně 5-8 minut. Pak k zelenině přidáme osmažené maso, promícháme, dochutíme solí, cukrem, prohřejeme a upravíme porce na talíře.

Komentáře k receptu