Chop suey s hlívou ústřičnou
Suroviny
- 250 g Hlíva ústřičná
- 500 g Vepřové maso libové
- 200 g Bambusové výhonky
- 150 g Fazole červené sterilované
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Pórek
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika červená
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 3 polévková lžíce Víno portské
- 5 polévková lžíce Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 32 g
- Sodík 960 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 88.8 mg
- Draslík 656.3 mg
- Vláknina 12287.5 mg
- Vitamín A 12287.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3166.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na nudličky, které odložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme sójovou omáčku, hořčici a Maizenu. Vše promícháme a necháme marinovat 20 minut.
-
2
Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké nudličky.
-
3
Omyté chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semen, promyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na hodně tenké nudličky. Z červené omyté papriky odstraníme semínka a pokrájíme ji na proužky. Cibuli s pórkem očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
-
4
Konzervované bambusové výhonky a červenou fazoli scedíme. Výhonky pokrájíme na nudličky.
-
5
Ve woku si na rozpáleném oleji zpěníme cibuli. Přidáme maso, chilli papričky, dochutíme sójovou omáčkou, vínem a smažíme dozlatova 5 minut. Maso s cibulí vyjmeme z pánve, přilijeme 2 lžíce oleje, když je dostatečně rozehřátý, osmažíme pórek, hlívu, papriku, bambusové výhonky a nakonec přimícháme fazoli. Mícháme a smažíme přibližně 5-8 minut. Pak k zelenině přidáme osmažené maso, promícháme, dochutíme solí, cukrem, prohřejeme a upravíme porce na talíře.