Penne s gongonzolou a pistáciemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 768 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1056 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 74 mg
- Draslík 201.6 mg
- Vláknina 5547.5 mg
- Vitamín A 5547.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vroucí vodě spaříme pistácie a oloupeme tak, že je zabalíme do utěrky a projmeme. Odstraníme slupky a pistácie nasekáme nahrubo.
-
2
Ve woku rozpustíme máslo a olivový olej, přidáme pistácie a několik minut podusíme. Přidáme kousky gorgonzoly a smetanu a mícháme tak dlouho, než se utvoří krémovitá a hladká směs. Sundáme z ohně, přidáme na kousky natrhanou pažitku a dochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.
-
3
Těstoviny vaříme ve slané vodě, scedíme, když jsou „al dente", smícháme s omáčkou.
-
4
Penne podáváme ještě horké.