Penne s paprikovým krémem a mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 669 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 35 g
- Sodík 721 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 17.4 mg
- Draslík 193.6 mg
- Vláknina 3462.5 mg
- Vitamín A 3462.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky upečeme zprudka dočerna, na pár minut přiklopíme, oloupeme a nakrájíme je na proužky. Najemno nasekáme cibuli, osmahneme na olivovém oleji, přidáme papriky a zeleninový vývar. Ztlumíme a podusíme 15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme, na závěr vše rozmixujeme dohromady se smetanou.
-
2
Penne ve slané vodě uvaříme, dovaříme je s paprikovou omáčkou a ještě teplé podáváme.
-
3
Ozdobíme mandlovými lupínky, které jsme opražili několik minut na pánvi.