Pirohy s pikantní náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 375 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 450 g Maso mleté - mix
  • 250 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Kmín římský
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Česnek
  • 0.81 dl Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1085 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 440 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 152.7 mg
  • Draslík 226.7 mg
  • Vláknina 11379.6 mg
  • Vitamín A 11379.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 8.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto na pirohy si připravíme z 375g hladké mouky, kterou nasypeme do mísy. Přidáme k ní 2 lžíce rozpuštěného másla, rozšlehané vajíčko a 250 ml vody. Nejdříve vařečkou smícháme suroviny a pak pomocí rukou vypracujeme na pomoučeném vále hladké vláčné těsto, které potřeme olejem, zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny odpočinout.

  • 2

    Česnek s cibulí očistíme. V pánvi na rozehřátém másle podusíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, mleté maso, kmín, kurkumu, promícháme a smažíme minutu. Přidáme sůl, chilli, směs dobře promícháme a odstavíme z plotny.

  • 3

    Těsto si na pomoučeném vále rozdělíme na 12 dílů. Každý díl rozválíme na placku a pomocí naolejovaných prstů těsto vytáhneme na kulatou placku asi 15 cm velkou. Takto připravené placky zakryjeme fólií a v misce si rozšleháme druhé vajíčko.

  • 4

    Ve woku si rozpálíme olej, položíme na něj placku, kterou potřeme vajíčkem a dáme na ni 2 lžíce masové směsi. Když je piroh zespodu opečený, přeložíme ho na polovinu, okraje k sobě přitiskneme a piroh vyjmeme z pánve, odložíme do mísy a uchováme teplý.

  • 5

    Takto dosmažíme ostatní pirohy a podáváme.

  • 6

Komentáře k receptu