Pirohy s pikantní náplní
Suroviny
- 375 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 450 g Maso mleté - mix
- 250 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Kmín římský
- 3 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 ks Česnek
- 0.81 dl Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1085 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 73 g
- Sodík 440 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 152.7 mg
- Draslík 226.7 mg
- Vláknina 11379.6 mg
- Vitamín A 11379.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 8.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto na pirohy si připravíme z 375g hladké mouky, kterou nasypeme do mísy. Přidáme k ní 2 lžíce rozpuštěného másla, rozšlehané vajíčko a 250 ml vody. Nejdříve vařečkou smícháme suroviny a pak pomocí rukou vypracujeme na pomoučeném vále hladké vláčné těsto, které potřeme olejem, zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny odpočinout.
-
2
Česnek s cibulí očistíme. V pánvi na rozehřátém másle podusíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, mleté maso, kmín, kurkumu, promícháme a smažíme minutu. Přidáme sůl, chilli, směs dobře promícháme a odstavíme z plotny.
-
3
Těsto si na pomoučeném vále rozdělíme na 12 dílů. Každý díl rozválíme na placku a pomocí naolejovaných prstů těsto vytáhneme na kulatou placku asi 15 cm velkou. Takto připravené placky zakryjeme fólií a v misce si rozšleháme druhé vajíčko.
-
4
Ve woku si rozpálíme olej, položíme na něj placku, kterou potřeme vajíčkem a dáme na ni 2 lžíce masové směsi. Když je piroh zespodu opečený, přeložíme ho na polovinu, okraje k sobě přitiskneme a piroh vyjmeme z pánve, odložíme do mísy a uchováme teplý.
-
5
Takto dosmažíme ostatní pirohy a podáváme.
-
6