Vepřové závitky s šunkovou směsí
Suroviny
- 80 g Houby čerstvé
- 400 g Vepřové kotlety
- 100 g Sýr Feta
- 70 g Anglická slanina
- 100 g Šunka dušená
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 dl Olej slunečnicový
- 2.5 dl Vývar asijský
- 2 dl Omáčka Hoisin
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Křen
- 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1257 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 108.8 mg
- Draslík 580.1 mg
- Vláknina 4902 mg
- Vitamín A 4902 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Feta sýr se šunkou nakrájíme na kostičky a odložíme do mísy. Houby očistíme, omyjeme, drobně pokrájíme a přidáme k sýru. Ještě přidáme drobně pokrájenou petrželovou nať, citronovou kůru z chemicky neošetřeného citronu a pepř. Směs dobře promícháme. Křen očistíme, okrájíme a jemně nastrouháme a v misce promícháme se sladkou smetanou a špetkou cukru.
-
2
Vepřové maso omyjeme, osušíme, nakrájíme 8 tenkých plátků, které z vnitřní strany potřeme křenovou smetanou. Na každý plátek masa položíme plátek anglické slaniny a kopeček šunkové směsi. Maso pevně zavineme a závitek uzavřeme párátky.
-
3
Ve woku si na rozpáleném oleji osmažíme závitky z každé strany dozlatova. Závitky vyjmeme a poskládáme je do bambusových napařovacích košíčků. Do woku do výpeku nalijeme asijský vývar, který přivedeme do varu, poté do pánve usadíme košíčky se závitky, zakryjeme a dusíme v páře téměř 20 minut.
-
4
Závitky servírujeme s omáčkou Hoisin, kterou dáme zvlášť do malých misek.