Risone se zeleninovou omáčkou
Suroviny
- 150 g Artyčoky
- 150 g Lilek
- 150 g Pórek
- 60 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Petržel - nať
- 400 g Těstoviny Risone semolinové
- 1 ks Citrony
- 1 ks Feferony sterilované
- 1 ks Paprika červená
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1501 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 597.1 mg
- Vláknina 14452.5 mg
- Vitamín A 14452.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 113 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilek nakrájíme na proužky, z nich odstraníme vnitřní část, a dáme do cedníku na těstoviny; posypeme solí, aby pustil přebytečné tekutiny.
-
2
Artyčoky očistíme a dáme do mísy se studenou vodou a citronovou šťávou.
-
3
Rozehřejeme olivový olej se stroužky česneku, jemně nakrájeným pórkem a feferonkou. Podusíme 5 minut a přidáme proužky lilku, které jsme předem osušili papírovou utěrkou.
-
4
Srdíčka artyčoků nakrájíme na jemné plátky a přidáme je na pánev. Za stálého míchání a občasného podlévání trochou vroucího vývaru vaříme dalších 6-7 minut.
-
5
Omyjeme a očistíme rajče, nakrájíme ho na kostičky a přidáme k omáčce; osolíme a posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou. Těstoviny uvaříme „al dente" a scedíme. Vaječné riccioli přidáme na pánev s omáčkou a dobře promícháme se zeleninou. Těstoviny podáváme horké.