Těstoviny a brambory po neapolsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 60 g Šunka dušená
  • 400 g Těstoviny konzumní
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 1500 ml Vývar zeleninový
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 1 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 734 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 2383 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 20.4 mg
  • Draslík 634.9 mg
  • Vláknina 8715 mg
  • Vitamín A 8715 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šunku nakrájíme na maličké kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, pak na proužky a nakonec na stejně velké kostičky.

  • 2

    Česnek i se slupkou rozkrojíme na 2 dílky, vyjmeme z něj vnitřní klíček a dáme ho do většího kastrolu s rozehřátým olejem. Přidáme šunku a ihned po ní i brambory a restujeme 2 minuty, přitom je často obracíme. Zalijeme 3-4 sběračkami vroucího vývaru a přidáme těstoviny. Pokračujeme ve vaření, jako by se jednalo o rizoto, když se vyvaří, přilijeme vývar. Dostatečně osolíme a opepříme. Jakmile jsou těstoviny uvařené „al dente", přidáme trošku vývaru a sýry; dobře promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme stát 5 minut mimo plamen.

  • 3

    Těstoviny s bramborami podáváme po neapolsku, ještě horké.

Komentáře k receptu