Fusilli s lososem, špenátem a žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 605 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 25 g
- Sodík 619 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 755 mg
- Vláknina 10737.5 mg
- Vitamín A 10737.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme špenát a roztrháme listy na nepříliš velké kousky. Čerstvého lososa nakrájíme na kostičky. Očistíme a omyjeme žampiony, nakrájíme na plátky.
-
2
V širší pánvi rozehřejeme olej, přisypeme houby a osmahneme 3-4 minuty. Osolíme, přidáme kostičky lososa, kousky špenátu
-
3
a restujeme několik minut. Vlijeme smetanu a sundáme pánev z ohně.
-
4
Fusilli uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme,
-
5
když jsou „al dente", dáme na pánev k omáčce.
-
6
Vše vrátíme zpátky na oheň a za častého míchání dovaříme těstoviny
-
7
ještě 2 minuty. Fusilli posypeme dle libosti pepřem a podáváme teplé.