Piškotová roláda za studena
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 49 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 50 mg
- Draslík 151 mg
- Vláknina 3912.7 mg
- Vitamín A 3912.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozinky namočíme do rumu, ořechy umeleme. Piškoty rozmixujeme nebo rozdrtíme najemno a smícháme s ostatními surovinami. Vzniklou hmotu rozdělíme na půl a do jedné poloviny zapracujeme cca 6 lžic kakaa. Každou hmotu rozdělíme na 4 díly.
-
2
Na vál položíme alobal, na něj čtvrtinu tmavého těsta, zakryjeme alobalem, na něj dáme díl světlého těsta, opět překryjeme alobalem a válečkem rozválíme na tenký plát. Plátky alobalu odstraníme a těsto stočíme do pevného válečku. Stějně postupujeme i se zbytkem těsta.
-
3
Roládu uchováváme v chladu zabalenou v alobalu, krájíme těsně před podáváním.