Piškotová roláda za studena

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 120 g Ořechy vlašské
  • 120 g Piškoty dětské kulaté
  • 100 ml Rum
  • 1 ks Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 151 mg
  • Vláknina 3912.7 mg
  • Vitamín A 3912.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozinky namočíme do rumu, ořechy umeleme. Piškoty rozmixujeme nebo rozdrtíme najemno a smícháme s ostatními surovinami. Vzniklou hmotu rozdělíme na půl a do jedné poloviny zapracujeme cca 6 lžic kakaa. Každou hmotu rozdělíme na 4 díly.

  • 2

    Na vál položíme alobal, na něj čtvrtinu tmavého těsta, zakryjeme alobalem, na něj dáme díl světlého těsta, opět překryjeme alobalem a válečkem rozválíme na tenký plát. Plátky alobalu odstraníme a těsto stočíme do pevného válečku. Stějně postupujeme i se zbytkem těsta.

  • 3

    Roládu uchováváme v chladu zabalenou v alobalu, krájíme těsně před podáváním.

Komentáře k receptu