Campanelle s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Hříbky čerstvé
  • 300 g Těstoviny Campanelle
  • 15 g Solamyl - bramborový škrob
  • 20 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Šalotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 616 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 580.9 mg
  • Vláknina 8062.5 mg
  • Vitamín A 8062.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánev s olejem přidáme 1 nadrobno nastrouhanou šalotku. Zvolna osmahneme a přidáme houby nakrájené na kostičky. Osolíme, podle chuti opepříme a dusíme asi 10 minut. Mezitím nasekáme najemno zbývající šalotku, dáme ji do kastrolu s 1 lžící olivového oleje a když lehce zesklovatí, vlijeme vývar a dále vaříme asi 5 minut. Přilijeme smetanu se škrobovou moučkou (solamyl), aby vše zhoustlo. Těstoviny uvaříme, scedíme je a podáváme s ochucenými houbami a omáčkou.

Komentáře k receptu