Cavatappi se štěrbákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 14 g
- Sodík 790 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 460.4 mg
- Vláknina 18490 mg
- Vitamín A 18490 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Štěrbák nakrájíme na silnější nudličky a necháme je ponořené v míse s vodou.
-
2
Česnek smáčkneme a necháme na oleji zesklovatět. Přidáme štěrbák, zamícháme, aby se chutě spojily, mírně osolíme a pod pokličkou podusíme 5 minut. Přidáme omyté černé olivy a trošku vody, přikryjeme a podusíme. Papriku nakrájenou na malé kostičky orestujeme v trošce olivového oleje a provoníme nadrobno nasekaným tymiánem.
-
3
Těstoviny uvaříme „al dente" a krátce dovaříme s paprikami, přidáme štěrbák a opepříme.
-
4
Omáčku necháme dobře vsáknout, cavatappi podáváme posypané slanou ricottou.