Noky z mletého masa v zeleninové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Celer bulvový
  • 60 g Cibule
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Mrkev kořen
  • 160 g Vepřová plec
  • 20 g Olej rostlinný
  • 30 g Petržel kořen
  • 20 g Protlak rajčatový
  • 270 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření celé
  • 1 špetka Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 179.5 mg
  • Draslík 439.9 mg
  • Vláknina 3898.1 mg
  • Vitamín A 3898.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Libové plecko umeleme a v míse smícháme s vajíčkem, polovinou mouky a solí. Směs řádně promícháme. Z hmoty tvoříme noky, které smažíme v pánvi na 10 ml oleje.

  • 2

    V hlubším hrnci na druhé polovině oleje orestujeme pokrájenou cibuli s nakrájenou mrkví, kořenem celeru a kořenem petržele. Přimícháme protlak, bobkový list, nové koření, tymián a sůl a ještě chvíli restujeme. Poté přilijeme asi 250 ml vody a směs pod pokličkou dusíme. Když směs změkne, zahustíme ji moukou, kterou jsme rozmíchali v troše vody. Směs dochutíme umělým sladidlem a octem a necháme mouku dobře provařit.

  • 3

    Omáčku přepasírujeme do hlubokého hrnce, přidáme odložené noky, vše prohřejeme a podáváme ozdobené petrželkou.

Komentáře k receptu