Noky z mletého masa v zeleninové omáčce
Suroviny
- 30 g Celer bulvový
- 60 g Cibule
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Mrkev kořen
- 160 g Vepřová plec
- 20 g Olej rostlinný
- 30 g Petržel kořen
- 20 g Protlak rajčatový
- 270 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Nové koření celé
- 1 špetka Tymián sušený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 64 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 179.5 mg
- Draslík 439.9 mg
- Vláknina 3898.1 mg
- Vitamín A 3898.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Libové plecko umeleme a v míse smícháme s vajíčkem, polovinou mouky a solí. Směs řádně promícháme. Z hmoty tvoříme noky, které smažíme v pánvi na 10 ml oleje.
-
2
V hlubším hrnci na druhé polovině oleje orestujeme pokrájenou cibuli s nakrájenou mrkví, kořenem celeru a kořenem petržele. Přimícháme protlak, bobkový list, nové koření, tymián a sůl a ještě chvíli restujeme. Poté přilijeme asi 250 ml vody a směs pod pokličkou dusíme. Když směs změkne, zahustíme ji moukou, kterou jsme rozmíchali v troše vody. Směs dochutíme umělým sladidlem a octem a necháme mouku dobře provařit.
-
3
Omáčku přepasírujeme do hlubokého hrnce, přidáme odložené noky, vše prohřejeme a podáváme ozdobené petrželkou.