Pečené válečky z mletého masa v rajčatové zálivce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Brambory vařené
  • 50 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Rajčata
  • 180 g Vepřové maso mleté
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 15 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 528 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 190 mg
  • Draslík 721 mg
  • Vláknina 6864.5 mg
  • Vitamín A 6864.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mletého masa, vymačkaného namočeného rohlíku, mléka, rozšlehaného vejce, drobně pokrájené cibule, mouky a soli umícháme hladkou hmotu, z níž tvarujeme válečky. Válečky narovnáme do ohnivzdorné mísy, přelijeme rajským protlakem smíchaným s trochou vody a vložíme do trouby předehřáté na 190°C. Za občasného otáčení pečeme, dokud maso nezezlátne. Pokud je třeba, lehce podlijeme.

  • 2

    Na upečené maso poklademe plátky rajčete, mírně osolíme a necháme chvilku prohřát. Maso podáváme s vařenými brambory.

Komentáře k receptu