Potápky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 13 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 18.2 mg
- Draslík 47.2 mg
- Vláknina 1540 mg
- Vitamín A 1540 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechny suroviny kromě vanilkového cukru smícháme v těsto, utvoříme z něj kouli a asi na dvě hodiny ji ponoříme do studené vody.
-
2
Poté vyjmeme, rozválíme na tenký plát, rozkrájíme na proužky asi centimetr široké a pět centimetrů dlouhé a omotáme kolem prstu, abychom vytvořili prstýnky. Poklademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180C dozlatova.
-
3
Ještě horké potápky obalujeme ve vanilkovém cukru.