Guláš ze skopového plecka s kořenovou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 58 g
- Sodík 436 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 822.8 mg
- Vláknina 11500.5 mg
- Vitamín A 11500.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopové plecko očistíme, nakrájíme na středně velké kostky, Cibuli i očištěnou zeleninu nakrájíme na plátky, oloupané brambory na kostky.
-
2
Do vymazaného pekáče rozložíme maso, na ně položíme vrstvu cibule a zeleniny. Směs osolíme, opepříme a zalijeme několika sběračkami vývaru z masoxu. Pekáč přikryjeme a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme a podle potřeby občas podlijeme. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu brambory a dusíme, dokud maso zcela nezměkne.