Vařená skopová kýta v omáčce s majoránkou a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 47 g
- Sodík 231 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 6.5 mg
- Draslík 184.3 mg
- Vláknina 2980.6 mg
- Vitamín A 2980.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu vložíme do vroucí osolené vody, v níž vaříme také kořenovou zeleninu a celý pepř. Vaříme, dokud maso není měkké. Po vychladnutí maso rozdělíme na dvě porce a odložíme.
-
2
V hlubším rendlíku usmažíme ze stejného dílu (20 g) mouky a oleje světlou jíšku a zašleháme do ní tolik scezeného vývaru, aby vznikla středně hustá hladká omáčka. V omáčce povaříme utřený česnek a rozmělněnou majoránku. Na závěr do omáčky vmícháme jogurt a přidáme porce masa, které necháme prohřát.
-
3
Maso s omáčkou podáváme s vařenými brambory.