Omáčka ratatouille

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Bazalka
  • 2 g Tymián čerstvý
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 40 g Protlak rajčatový
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.125 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 492 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 366 mg
  • Vláknina 7297.5 mg
  • Vitamín A 7297.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cuketu, lilek, papriku a rajčata omyjeme, očistíme a nakrájíme na velmi malé kostičky. U rajčat odstraníme zbytky stopek. Česnek oloupeme a nejprve nakrájíme na plátky, potom na jemné špalíčky. Rozmarýn a tymián omyjeme a oklepeme a jemně nasekáme. Lístky bazalky nakrájíme na proužky, polovinu dáme stranou na zdobení.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej. Na středním ohni podusíme zeleninu (bez rajčat) s česnekem a bylinkami. Přilijeme 1/8 l vody, přidáme rajčata, rajský protlak, sůl a pepř a zakryté necháme na mírném ohni 30 minut dusit. Potom do omáčky vložíme kozí sýr a zahřejeme. Hotovou omáčku smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami, porce zdobíme sekanou bazalkou.

Komentáře k receptu