Lilková omáčka s uzeninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Klobása uzená
  • 40 g Tymián čerstvý
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 40 g Protlak rajčatový
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 489 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 354.4 mg
  • Vláknina 11627.5 mg
  • Vitamín A 11627.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vnitřek klobásy po malých částech vytlačíme ze střívka. Lilek omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Pomeranč omyjeme horkou vodou, kůru najemno nastrouháme a šťávu vymačkáme. Tymián a rozmarýn omyjeme, otřepeme a jemně nasekáme. Česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na něj lilek a na středním ohni podusíme. Přidáme uzeninu, bylinky a česnek a za stálého míchání 1-2 minuty dále dusíme. Poté přilijeme 1/8 l vody a všechnu pomerančovou šťávu, vmícháme rajský protlak a okořeníme solí a pepřem nebo chilli. Zakryté dusíme zhruba 30 minut.

  • 3

    Nakonec do omáčky vmícháme pomerančovou kůru a v případě potřeby dochutíme pepřem a solí.

Komentáře k receptu