Rajčatová omáčka s piniovými jádry a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 34 g
- Sodík 491 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 426.5 mg
- Vláknina 5127.5 mg
- Vitamín A 5127.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata nakrájíme na hrubé kostky, vykrojíme zbytky stopek. Česnek oloupeme a nakrájíme nahrubo. Lístky bazalky otrháme od stonků.
-
2
Z rajčat, česneku, bazalky, piniových jader, olivového oleje a rajského protlaku vytvoříme jemnou kaši, osolíme a opepříme. Smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.