Rajčatová omáčka s piniovými jádry a česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Bazalka
  • 80 g Oříšky piniové
  • 80 ml Olej olivový
  • 30 ml Protlak rajčatový
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 426.5 mg
  • Vláknina 5127.5 mg
  • Vitamín A 5127.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata nakrájíme na hrubé kostky, vykrojíme zbytky stopek. Česnek oloupeme a nakrájíme nahrubo. Lístky bazalky otrháme od stonků.

  • 2

    Z rajčat, česneku, bazalky, piniových jader, olivového oleje a rajského protlaku vytvoříme jemnou kaši, osolíme a opepříme. Smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.

Komentáře k receptu