Šlesvický řízek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Suchar dietní
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 600 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.83 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 993 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 166.8 mg
  • Draslík 589.4 mg
  • Vláknina 1765.5 mg
  • Vitamín A 1765.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky lehce naklepeme. Suchary umeleme mlýnkem na ořechy nebo nasekáme na strouhanku, nasypeme na talíř. Ve druhém talíři ušleháme 1 vajíčko s 1 lžičkou vody. Řízky okořeníme solí a pepřem, slabě zaprašíme moukou.

  • 2

    Řízky obalíme nejprve ve vajíčku, pak ve strouhance ze sucharu, obal na řízky přitlačíme.

  • 3

    Rozehřejeme nejprve pánev a pak i máslo na středně velkém plameni. Řízky smažíme na másle z každé strany asi 4 minuty dozlatova a dokřupava. Necháme okapat na papírové utěrce a horké servírujeme s míchaným salátem.

Komentáře k receptu