Šlesvický řízek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 29 g
- Sodík 993 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 166.8 mg
- Draslík 589.4 mg
- Vláknina 1765.5 mg
- Vitamín A 1765.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky lehce naklepeme. Suchary umeleme mlýnkem na ořechy nebo nasekáme na strouhanku, nasypeme na talíř. Ve druhém talíři ušleháme 1 vajíčko s 1 lžičkou vody. Řízky okořeníme solí a pepřem, slabě zaprašíme moukou.
-
2
Řízky obalíme nejprve ve vajíčku, pak ve strouhance ze sucharu, obal na řízky přitlačíme.
-
3
Rozehřejeme nejprve pánev a pak i máslo na středně velkém plameni. Řízky smažíme na másle z každé strany asi 4 minuty dozlatova a dokřupava. Necháme okapat na papírové utěrce a horké servírujeme s míchaným salátem.