Telecí řízek s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Cukr krupice
  • 600 g Telecí kýta
  • 20 g Bazalka
  • 30 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 587 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 117 mg
  • Draslík 936.6 mg
  • Vláknina 4580 mg
  • Vitamín A 4580 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata přelijeme vařící vodou, oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jadérka. Lístky bazalky otřeme papírovou utěrkou a natrháme. Jedno rajče dáme stranou, ze zbývajících umixujeme s bazalkou pyré.

  • 2

    Řízky osušíme papírovou utěrkou, rozpůlíme napříč a naklepeme na velmi tenké plátky. Ochutíme solí a pepřem, slabě zaprášíme moukou.

  • 3

    Pořádně rozehřejeme pánev, pak na ní rozehřejeme olej. Řízečky smažíme po každé straně 2-3 minuty. Jakmile zhnědnou, přidáme rajčatové pyré, snížíme teplotu a necháme 2-3 minuty slabě vařit. Ochutíme solí, pepřem a špetkou cukru.

  • 4

    Ostatní rajčata nakrájíme na hranolky a rozdělíme na řízky. Ozdobíme zbývajícími lístky bazalky a servírujeme.

Komentáře k receptu