Telecí řízek s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 13 g
- Sodík 587 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 117 mg
- Draslík 936.6 mg
- Vláknina 4580 mg
- Vitamín A 4580 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata přelijeme vařící vodou, oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jadérka. Lístky bazalky otřeme papírovou utěrkou a natrháme. Jedno rajče dáme stranou, ze zbývajících umixujeme s bazalkou pyré.
-
2
Řízky osušíme papírovou utěrkou, rozpůlíme napříč a naklepeme na velmi tenké plátky. Ochutíme solí a pepřem, slabě zaprášíme moukou.
-
3
Pořádně rozehřejeme pánev, pak na ní rozehřejeme olej. Řízečky smažíme po každé straně 2-3 minuty. Jakmile zhnědnou, přidáme rajčatové pyré, snížíme teplotu a necháme 2-3 minuty slabě vařit. Ochutíme solí, pepřem a špetkou cukru.
-
4
Ostatní rajčata nakrájíme na hranolky a rozdělíme na řízky. Ozdobíme zbývajícími lístky bazalky a servírujeme.