Hovězí závitky s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 180 g Hovězí maso zadní
  • 30 g Olej rostlinný
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 447 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 52.2 mg
  • Draslík 87.7 mg
  • Vláknina 976.8 mg
  • Vitamín A 976.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dva plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem, který jsme drobně posekali a smíchali s usekanou petrželovou natí a deseti gramy oleje.

  • 2

    Plátky zavineme, zajistíme jehlou, případně omotáme nití a vložíme na rozpálený zbytek oleje. V hluboké pánvi maso restujeme ze všech stran, poté zalijeme několika sběračkami vody a na mírném plameni dusíme pod poklicí. V průběhu dušení maso obracíme a podle potřeby ještě podlijeme.

  • 3

    Na závěr přidáme nasekané lístky bazalky, špetku oregana, podle potřeby dochutíme pepřem a solí. Hotové maso vyjmeme a šťávu zahustíme lžící Solamylu rozmíchaného v trošce vody. Po chvilce vaření do omáčky vrátíme závitky, z nichž jsme odstranili jehly, případně nit.

Komentáře k receptu