Křepelky s dušeným hroznovým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Anglická slanina
  • 600 g Hroznové víno
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř bílý
  • 125 ml Víno bílé
  • 150 ml Vývar slepičí
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1.2 kg Křepelka
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 695 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1417 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 223.6 mg
  • Draslík 1074.6 mg
  • Vláknina 3915 mg
  • Vitamín A 3915 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křepelky omyjeme, osušíme, na povrchu i zevnitř osolíme. Do křepelek vložíme 2/3 tymiánu. Polovinou plátku slaniny omotáme stehýnko, zbytek slaniny vložíme do břišní dutiny.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olej. Křepelky vložíme do tuku prsíčky dolů, prudce osmažíme, přitom je lehce rozmáčkneme. Potom křepelky obrátíme. Cukr nasypeme na pánev a necháme lehce zkaramelizovat. Přilijeme víno a vše pod pokličkou dusíme 10 minut. Přilijeme polovinu slepičího vývaru, křepelky dusíme dalších 10 minut a vyjmeme je.

  • 3

    Zbývající vývar přilijeme do pánve. Hroznové víno omyjeme a podusíme ve vývaru. Přidáme křepelky, opepříme a posypeme zbytkem tymiánu. Pod pokličkou necháme 8 minut uležet a podáváme.

Komentáře k receptu