Koroptev s octem balsamico

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 1200 g Koroptev
  • 150 g Celer řapíkatý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Mrkev kořen
  • 200 ml Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 862 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 140 g
  • Sodík 519 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 28 mg
  • Draslík 188.9 mg
  • Vláknina 5392 mg
  • Vitamín A 5392 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Koroptve omyjeme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Do hrnce nalijeme asi 1 1/2 l vody, přidáme maso i zeleninu a přivedeme k varu. Osolíme a opepříme a vaříme asi 35 minut.

  • 2

    Kapary necháme okapat a nasekáme je nadrobno. Připravíme omáčku: Olej a ocet promícháme, přidáme petrželku a kapary.

  • 3

    Koroptve vyjmeme, necháme okapat a rozpůlíme je. Na talíře rozložíme uvařenou zeleninu, na ni položíme maso, zalijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu