Bažant na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 1200 g Bažant obecný
  • 40 g Chléb konzumní
  • 200 g Jablka
  • 300 g Pórek
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 40 g Šalotka
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 3 polévková lžíce Kompot brusinkový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 821 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 729 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 233.5 mg
  • Draslík 1199.1 mg
  • Vláknina 6862.5 mg
  • Vitamín A 6862.5 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 220 °C. Bažanta omyjeme, osušíme, zvenčí i zevnitř osolíme. Šalotku oloupeme, nadrobno nasekáme. Pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na kroužky. Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince, dužinu nakrájíme na kostičky. Chléb také nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Třetinu pórku, kostičky jablek a chleba osmažíme na 1 lžíci másla. Okořeníme solí, pepřem a tymiánem. Směsí naplníme bažanta a břišní dutinu uzavřeme párátky.

  • 3

    Bažanta položíme do pekáče a prsíčka obložíme slaninou. V troubě pečeme při 200 °C asi 1 hodinu.

  • 4

    Žampiony očistíme a otřeme. Zbytek másla rozehřejeme, osmažíme na něm zbývající pórek. Přidáme žampiony a smažíme asi 3 minuty. Osolíme, opepříme a vmícháme brusinky. Bažanta naporcujeme a podáváme s pórkovo-houbovou směsí.

Komentáře k receptu