Bažant na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 821 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 43 g
- Sodík 729 mg
- Bílkoviny 74 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 233.5 mg
- Draslík 1199.1 mg
- Vláknina 6862.5 mg
- Vitamín A 6862.5 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 220 °C. Bažanta omyjeme, osušíme, zvenčí i zevnitř osolíme. Šalotku oloupeme, nadrobno nasekáme. Pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na kroužky. Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince, dužinu nakrájíme na kostičky. Chléb také nakrájíme na kostičky.
-
2
Třetinu pórku, kostičky jablek a chleba osmažíme na 1 lžíci másla. Okořeníme solí, pepřem a tymiánem. Směsí naplníme bažanta a břišní dutinu uzavřeme párátky.
-
3
Bažanta položíme do pekáče a prsíčka obložíme slaninou. V troubě pečeme při 200 °C asi 1 hodinu.
-
4
Žampiony očistíme a otřeme. Zbytek másla rozehřejeme, osmažíme na něm zbývající pórek. Přidáme žampiony a smažíme asi 3 minuty. Osolíme, opepříme a vmícháme brusinky. Bažanta naporcujeme a podáváme s pórkovo-houbovou směsí.